Artikelen - Gezond4you

Artikelen

08-12-2020

Ervaring van Anoek bij Gezond4You

Op facebook zie ik een advertentie voorbij komen van Gezond4You. Als eerste valt me op de website de foto van Janet op. Kijk, zelf ervaringsdeskundige. Daarnaast een erkende BGN-gewichtsconsulent met de nodige diploma's. Dat gaf me gelijk een goed gevoel, maar ja is het wel wat voor mij. Eerst maar eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kijken hoe ze is, wat ze me te bieden heeft en hoe haar werkwijze is.


Op 24-09-2018 druk ik op de bel in Noordijk. Ik word warm welkom geheten en het gesprek begint open en ontspannen. Het doel wordt duidelijk, hoe mijn traject eruit zal zien wordt doorgenomen en direct benoemd dat dit niet altijd makkelijk zal zijn. Wat fijn, iemand die open en eerlijk is. Niet met een wijzende vinger wat ik allemaal fout doe. Nee, erg prettige start. Ja, hier wil ik mee in zee.
Ik krijg een dagboek mee voor een week waarin ik alles op moet schrijven wat ik eet en drink. Daar komt een hele uitgebreide analyse uit en een persoonlijk advies op maat middels een voedingsdagschema, waarbij je zelf keuzes leert maken. Maar vooral prima vol te houden is.


Wat volgt is een traject om op een rustige maar bovenal gezonde manier af te vallen. Middels een uitgebreide stappen plan, goede voeding, sporten bij Gezond4You en de persoonlijke begeleiding is het me gelukt. Waarbij in het begin de weegschaal vijand was, maar gedurende het traject duidelijk inzicht geeft in je verhoudingen. Als je aankomt, dat dit niet direct iets negatiefs is, maar juist goed om te zien dat je in spiermassa aankomt en vetmassa afvalt. Hier geeft Janet je gelijk duidelijk uitleg, zodat je weer vol goede moed verder gaat. Met in mijn geval als resultaat: tot nu toe - 27 kg.
Waarom via Gezond4You? Simpel; door de fijne begeleiding van een ervaringsdeskundige wie je strijd begrijpt. Die snapt als je het moeilijk hebt, die weet wat het is om valkuilen te hebben. Waar echt geluisterd wordt. Waar lachen en het laten van een traan geen probleem is. Welke haar persoonlijke ervaringen deelt zodat je daar weer tips uit kunt halen. Maar bovenal je het gevoel geeft dat je er niet alleen voor staat!


Ja, ik ben inmiddels trots op mezelf dat het me gelukt is, samen met Janet. Ik heb mijn voedingsdagschema eigen gemaakt en zal bij haar blijven sporten. Ze biedt mooie abonnementen aan, waarbij ik me maandelijks kan laten wegen. Zo kan ik gebruik blijven maken van al die kennis en kunde die ze heeft en die ze blijft ontwikkelen door vele scholingen welke ze volgt. Dit zorgt ervoor dat ik met vertrouwen mijn toekomst zie!

 

IMG_20190905_135155-COLLAGE