De kracht achter Gezond4You - Gezond4you

De kracht achter Gezond4You

Janet Bannink
In 2016 was ik nog werkzaam als kok, maar beroepsmatig niet meer gelukkig. Ik zat niet lekker in mijn vel en het was tijd om het roer om te gooien. En twee jaar later, na een intensieve studie, heb ik de benodigde diploma’s op zak en mag mij lifestyle coach noemen. De diploma's die ik daarvoor heb behaald zijn; BGN-gewichtsconsulent, Fitnesstrainer, Bootcamptrainer 2.0 en diverse gerelateerde cursussen met certificaten. 

De 21 jaren die ik als kok heb gewerkt zijn een rijkelijke aanvulling als lifestyle coach. Een lievelingsreceptje van het gezin ombouwen naar gezondere recepturen is dan ook geen probleem.

Janet Bannink Gezond4you In het verleden heb ik zelf mogen ervaren wat overgewicht inhoudt met als dieptepunt Obesitas niveau 2 in 2016 en alle psychische en fysieke belemmeringen van dien. Nadat ik 35 kg afgevallen was en een gezonde leefstijl volgde om fit en vitaal te blijven, mag ik me zeker ook ervaringsdeskundige noemen. Afvallen is een periode van veel ups en downs, waarbij je altijd je einddoel voor ogen moet houden.

Mijn doel nu is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een gezond en vitaal lichaam. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Hoe ik dat wil gaan doen?
Door persoonlijke begeleiding met advies op maat, met alle kennis die ik heb als BGN-gewichtsconsulent, fitnesstrainer, leefstijlcoach, bootcamptrainster 2.0, kok en ervaringsdeskundige.


De kracht
We weten allemaal wel dat we gezond moeten eten, maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding? Hoe pas je jouw eet- en beweegpatroon zo aan, dat je (weer) gezond en vitaal in het leven staat?

We zullen samen in stappen werken aan je doelen en niet in één klap je hele leven overhoop gooien. Door de stap-voor-stap aanpak leer je Mindset, je eetpatroon en leefpatroon heel geleidelijk aan te passen. Het is gezond voor jou en het hele gezin. Je hoeft niet apart te eten of iets anders klaar te maken. Gezond4You is gezond eten volgens de Schijf van Vijf. Elke week leggen we de focus op een ander aspect van je voeding en leefstijl. Van het ontbijt en de tussendoortjes tot het avondeten, maar er is ook aandacht voor ontspannen en sporten.

De basis van de Gezond4You-aanpak is heel eenvoudig: voortaan kies je meer bewust voor volwaardige en pure producten. Elke maaltijd en elk tussendoortje kies je lekkere gerechten op basis van gezonde producten. Voorbeelden hiervan zijn: groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten, zuivel, noten, ei, vlees en vis. Denk je nu: “O, nee ik ben geen keukenprinses”, geen nood, als gediplomeerd kok maak ik net zo makkelijke heerlijke recepten en menu’s voor je klaar.

Bovendien zullen je eetgewoontes blijvend veranderen. Uit onderzoek blijkt dat mensen hun nieuwe gewoontes pas na ongeveer 2 maanden kunnen vasthouden. Na die periode lukt het om nieuw gedrag bijna automatisch vol te houden. Omdat het Gezond4You-plan van aanpak zo geleidelijk gaat, is het resultaat ook echt blijvend.

Nieuwsgierig geworden? Kijk verder op mijn website of maak gelijk een afspraak.