BGN-consulent en vergoeding zorgverzekering - Gezond4you

BGN-consulent en vergoeding zorgverzekering

Wat is een BGN-gewichtsconsulent?
Een Gezond4You Gewichtsconsulente is aangesloten bij (en daarmee erkend door) de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Mijn praktijk voldoet aan de volgende strikte kwaliteitseisen:

  • Is in het bezit van een erkend diploma Gewichtsconsulent;
  • Volgt regelmatig bij- en nascholingen;
  • Begeleidt de cliënten volgens de BGN-richtlijnen;
  • Is aangesloten bij de BGN-klachtenprocedure;
  • Verkoopt geen afslankproducten.

Je kunt van mij dus een gedegen advies verwachten, dat jou helpt om op een gezonde en verantwoorde manier op je streefgewicht te komen op basis van gewone, gangbare voeding. Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de huidige inzichten met betrekking tot voeding en gezondheid. Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen vertaald naar toepasbare adviezen voor de consument, zoals de Richtlijnen Voedselkeuze en de Schijf van Vijf.
Je hoeft bij mij dus niet bang te zijn dat je recepten en weekmenu’s mee krijgt die gebaseerd zijn op de laatste voedsel hypes waarbij je meerdere winkels af moet om de meest vreemde en dure producten te kopen en ook nog om 5 uur uit je bed moet om alles klaar te maken. 

Vergoeding door zorgverzekeraars
Een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk begeleiding door een BGN-gewichtsconsulente. In uw polis of op de pagina van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) kunt u nalezen of ook u in aanmerking komt voor een vergoeding. Klik hier om het na te kijken.