Nieuws - Gezond4you

Nieuws

15-04-2024

"Stop met het verspillen van tijd!"

Heb je jezelf weleens afgevraagd hoeveel tijd we doorbrengen met scrollen op sociale media of bingewatchen op Netflix? We zeggen allemaal dat het leven kort is, maar verspillen onze tijd aan activiteiten die ons niet vooruit helpen.

 

  • Bewustwording van tijdverspilling is cruciaal. Het wordt pas een probleem als je je er niet van bewust bent.
  • Zijn jouw baan en de relaties waar je energie in steekt echt waardevol?
  • Tijd is kostbaar. Elke seconde kan je maar één keer uitgeven. We realiseren ons vaak pas aan het eind van ons leven dat we onze tijd anders hadden moeten besteden. Laat dit jou niet overkomen.
  • Het is niet eenvoudig om te stoppen met tijdverspilling, maar ik geloof dat jij het kunt. Het is mogelijk om je tijd waardevol te besteden. Je moet alleen weten waar je moet kijken.
  • Wanneer verspillen we onze tijd? Tijdverspilling is het nutteloos besteden van tijd. Maar wat maakt iets nutteloos?
  • Of iets nutteloos of waardevol is, is subjectief. Het is jouw mening. Maar het gevaar is dat je te weinig stilstaat bij wat voor jou waardevol is.
  • Het is belangrijk om bewust te worden van wat voor jou belangrijk is. Je moet weten wat je doelen zijn. Wat wil je bereiken?
  • De belangrijkste reden dat we tijd verspillen, is een gebrek aan bewustzijn. We doen nutteloze dingen omdat we niet nadenken over wat echt belangrijk voor ons is.
  • Hoe stop je met tijdverspilling? De eerste stap is bewust worden van wat voor jou belangrijk is. Wat zijn jouw doelen? Wat wil je bereiken?
  • Stel heldere doelen vast en vertaal ze naar dagelijkse activiteiten. Wat moet je vandaag doen om je doelen te bereiken?
  • Wees eerlijk. Druk zijn is niet hetzelfde als productief zijn.
  • Vergeet niet om plezier in te plannen. Het is belangrijk om te genieten van het leven.
  • Start met een journal om grip te krijgen op je tijd. Leg vast wat voor jou belangrijk is en werk aan je doelen.
  • Denk aan voorbeelden van werk of activiteiten die je negatieve energie kosten, zoals een stressvolle baan, een ongezonde relatie of taken die je eigenlijk niet leuk vindt maar wel moet doen. Door bewust om te gaan met je tijd, zul je straks kunnen zeggen: ik heb mijn tijd waardevol besteed.

 

Ik begrijp dat het niet altijd makkelijk is om een negatieve sleur naar een positieve sfeer psychisch en fysiek om te zetten. Ook ik ervaar dit in het leven, maar weet dat je er niet alleen voorstaat. Er zijn altijd lieve mensen in je buurt die je helpen of steunen.

 

Als het niet lukt, zoek dan hulp voor wat je op dat moment nodig hebt en vraag ondersteuning van een professional die gespecialiseerd is in het gebied waar jij hulp bij nodig hebt. Dit kan je helpen om sneller van een negatieve sleur naar een positiever leven over te stappen.

 

Een professional die mij hierin heeft geholpen, is misschien ook iets voor jou: Diane Steenbruggen van CoachUnique . Zij helpt je om anders te kijken, bijvoorbeeld naar je werk. Je voelt je voor alles verantwoordelijk en hebt daardoor altijd te veel werk op je bord. Wat zou je anders kunnen doen zodat je minder ballen in de lucht hoeft te houden? Je kunt haar website bezoeken op https://www.coachunique.nl/

stop met verspillen van kostbaar tijd

Door bewuste keuzes te maken en om te gaan met je tijd, zul je straks kunnen zeggen: ik heb mijn tijd waardevol besteed. Laten we vanaf nu onze tijd waardevol besteden!

 

#TijdIsKostbaar #ZinvolLeven #Positiviteit #Energie #Groei #Zelfzorg #Gezondheid #Gezond4You
 
 
 Janet Bannink, BGN-Gewichtsconsulent, leefstijlcoach, Gezond4You, Neede, Berkelland.