Nieuws - Gezond4you

Nieuws

12-04-2024

Gezond Onderweg: 5 Tips voor Succes!

  1. Plan vooruit: Voordat je op pad gaat, neem even de tijd om je maaltijden te plannen. ???? Bekijk het menu van restaurants waar je van plan bent te gaan eten en kies gezonde opties die passen binnen de Schijf van Vijf. Zo blijf je op koers met je gezonde eetpatroon, waar je ook bent! ????️
  2. Kies voor balans: Wanneer je buiten de deur eet, is het verleidelijk om te zwichten voor fastfood. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor een gebalanceerde maaltijd met veel groenten, een goede eiwitbron en gezonde vetten. Denk aan gerechten zoals gegrilde vis of kip met groenten en een salade. 
  3. Portiecontrole: Let op je portiegrootte en vraag eventueel om een doggybag voor wat je niet op kunt. Zo voorkom je dat je te veel eet en kun je later nog van je maaltijd genieten. ????️
  4.  Blijf genoeg drinken:: Neem altijd een flesje water mee en drink regelmatig, vooral als je onderweg bent. Water helpt je ook om je vol te voelen en kan het verlangen naar snacks verminderen. 
  5. Gezonde snacks: Neem gezonde snacks mee voor onderweg, zoals fruit, noten of groenten met hummus. Op die manier heb je altijd iets bij de hand om je honger te stillen zonder toe te geven aan ongezonde verleidingen. 
     

Met deze tips kun je ook onderweg genieten van een gezonde levensstijl en trouw blijven aan de principes van de Schijf van Vijf!