Artikelen - Gezond4you

Artikelen

25-11-2019

Afvallen & aankomen na de zoveelste poging!

Denk diep na waarom val je elke keer weer terug naar je oude gewicht en gewoontes? Hoogstwaarschijnlijk omdat je een leefstijl nastreeft die ‘nog’ niet helemaal bij je past.

 

Je bent niet de enige als je dit herkent. Je bent aantal dagen lekker en goed op weg met je gezonde gedrag, maar halverwege de week denk je “ach, een lekker hapje of een borrel met vrienden en/of familie is ook wel heel erg gezellig”. Vervolgens eet en drink je uiteindelijk toch meer dan je je had voorgenomen. De teleurstelling in jezelf is groot en je neemt je voor om nog strenger op je voeding te gaan letten. Geen extra ongezonde hapjes en drankjes meer de komende weken!
Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat je elke keer weer terugvalt? Dit is omdat je een leefstijl nastreeft die ‘nog' niet helemaal bij je past.


Mijn eigen ervaring?
Ik krijg bijvoorbeeld geregeld de vraag hoe ik mijn gezonde gewicht al jaren zo behoud. Tuurlijk ik heb de vakkennis, maar blijf ook ex-obese.
Dit heeft onder andere te maken met mijn huidige, de gezondere leefstijl met regelmatig sporten, die mij voldoening geven en onderdeel is geworden van mijn leven.

IMG_5668-300x300
Wees ook eerlijk naar jezelf
Van huis uit ben ik een echte Bourgondiër. Je kunt er dan wel de klok op gelijk zetten als ik een streng dieet ga volgen het ook niet gaat volhouden. Op gewicht blijven is voor mij ook niet altijd vanzelfsprekend. Oude gewoontjes loeren om de hoek, zijn zo verleidelijk en zo gemaakt.

Wat ik dan doe? Ik bekijk mij zelf door de bril van de BGN-gewichtsconsulent en stel mijzelf de vragen, die ik mijn klanten zal stellen.


Helpt dit mij?

Ja. Soms moet ik ook mijn doel aanpassen met de daarbij behorende leefstijlgewoontes. De volgende stap is aan de hand hiervan een nieuw plan maken voor mij zelf.
Herken jij je hierin en kun je het niet alleen? Ik help je graag je leefstijl samen te veranderen.

Klik hier en ik help je graag.