Hoe ziet een begeleidingstraject er uit? - Gezond4you

Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

Een Gezond4You-begeleidingstraject is opgebouwd uit verschillende contactmomenten. De meest voorkomende zijn hieronder genoemd met een toelichting over de inhoud.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek (± 15 minuten) (optioneel)
Tijdens een kennismakingsgesprek kun jij aangeven wat je graag wilt en vragen stellen. Ik geef je informatie over hoe de begeleiding in zijn werk gaat. We kijken dan samen of mijn begeleiding bij jouw vraag past. Je kunt hiervoor een afspraak maken om bij mij langs te komen, maar dit kan ook telefonisch.

Intakegesprek (± 60 minuten)
De begeleiding start altijd met een intake. Tijdens het intakegesprek neem ik een vragenlijst met je door: voor je persoonlijke gegevens, je doel en eventuele klachten. We doen ook een eerste meting van het gewicht, vet- en spierpercentage, BMI en middelomtrek. We brengen je dagelijkse voedingspatroon in kaart. Aan de hand van alle antwoorden kan ik een voedingsadvies gaan opmaken.
Tip: Het is handig om voor de intake een paar dagen een eetdagboek bij te houden. En neem je verzekeringspasje mee! Misschien krijg jij de begeleiding wel vergoed door je zorgverzekeraar.

Adviesconsult
Het adviesconsult is een vervolg op het intakegesprek en is gericht op de daadwerkelijke invulling van jouw stappenplan en hoe je jouw doelen gaat behalen. Op basis van alle door mij verzamelde informatie en een uitvoerige analyse zal ik zowel uitgebalanceerde, persoonlijke dagmenu’s als een beweegplan voorstellen. De persoonlijke dagmenu’s zijn aangepast aan jouw smaak en leefwijze. Ook het beweegplan is gebaseerd op wat je leuk vindt en fysiek aankunt. Hierdoor zijn ze voor jou goed vol te houden en zul je al snel zichtbare resultaten boeken. Plezier en zichtbare vooruitgang werken erg motiverend; deze elementen vormen daarom de basis van mijn aanpak.

Vervolgconsulten (± 30 a 60 minuten)
Na de intake plannen we de vervolggesprekken. Tijdens het eerste vervolggesprek nemen we samen het voedingsadvies, beweegadvies, mind-set trainingen leefstijladvies door die zijn opgesteld naar aanleiding van je intake. In de latere consulten bespreken we samen wat er al goed gaat, waar je nog tegenaan loopt en hoe je dat nog verder kunt verbeteren.
Bij elk consult doen we een nieuwe weging en meting van het gewicht, vet- en spierpercentage en Body Mass Index. We bespreken je resultaten en indien nodig passen we je voedingsadvies aan.

Tijdens de vervolgconsulten leer je ook meer over uiteenlopende onderwerpen, zoals sport, de informatie op etiketten, keuzes in het restaurant, en de zin en onzin van vet en tips om je motivatie hoog te houden. En natuurlijk is er ook genoeg tijd om al je vragen te behandelen!

En daarna?
Hoe lang je begeleiding uiteindelijk duurt hangt af van je voortgang, je doel en je wensen. Als je merkt dat je in de loop der tijd minder behoefte hebt aan regelmatige afspraken, kan er best een paar weken tussen de afspraken zitten. De strippenkaarten hebben geen ‘houdbaarheidsdatum’. Je mag ook over een paar maanden nog eens terugkomen. Een persoonlijke begeleiding op maat, waarbij we de planning en frequentie van afspraken volledig aanpassen aan jouw wensen.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Klik hier!